HUENDEIT

Információk

Milyen gyakran kell fogorvoshoz menni?

Ha valamilyen panasz (fájdalom, kellemetlen szájszag, kinövés a szájüregben, vérzés, kényelmetlen pótlás vagy tömés, stb.) jelentkezik, akkor azonnal érdemes felkeresni bennünket, mivel ezek a tünetek olyan elváltozásokat jelezhetnek, melyek időben történő felismerés esetén még kisebb beavatkozással orvosolhatók, korrigálhatók. Minél később történik a kezelés, annál kisebb lesz a fog megmentésének az esélye: gyökérkezelésre, esetleg húzásra lehet szükség.
Amennyiben Ön már járt nálunk (vagy már a mi páciensünk), javasoljuk, hogy legalább fél évente látogasson el hozzánk egy rövid, de alapos kontroll-vizsgálatra - akkor is, ha nincsen semmilyen panasza. Ezek a kontroll-vizsgálatok nagyon fontos szerepet játszanak a megelőzésben, fogai egészségének megőrzésében, és nem járnak fájdalommal, nem is hosszadalmasak. Kérjük, hogy az ellenőrzésre hozza magával kezelőkártyáját, hiszen ennek felmutatásával fél évente egy vizsgálat díjmentes.

Fájdalmas lesz-e a fogászati kezelés?

A fogászati kezelések többsége a tévhittel ellentétben nem jár fájdalommal. A beavatkozások legnagyobb része helyi érzéstelenítésben történik, természetesen a beteg igényeit is figyelembe véve. A mai modern érzéstelenítők igen hatékonyak, a korszerű eszközöknek köszönhetően az injekció is csak minimális kellemetlenséggel jár. Amennyiben valakinél nem volna az adott érzéstelenítő szer elég hatékony, módunkban áll más fajta, erősebb szert alkalmazni.

Mikor kell fogpótlást készíteni?

A legtöbb páciens akkor fordul pótlás iránti igénnyel a kezelőorvosához, mikor már viszonylag sok foga hiányzik. Ez a legtöbb esetben nem előnyös, mert a hiányzó fogak helyén visszahúzódik az íny, megváltozik a beteg harapási magassága, torlódnak vagy elvándorolnak egymástól a megmaradt fogak. Az így kialakult, megváltozott szituációban mindenképp bonyolultabb és költségesebb egy korrekt pótlás elkészítése, mint ha a keletkezett egy-két fog hiányát időben pótolnánk (foghúzás után 3-6 hónappal), megtartva ezzel az eredeti fogazati állapotot. Ha Önnek már egy-két foga hiányzik, javasoljuk, hogy keressen fel minket egy díjmentes konzultációra, ahol tájékoztathatjuk Önt a legoptimálisabb megoldásokról.

Milyen kockázata van az implantátum beültetésének?

Az operáció sikerének, az implantátum megtartásának esélye legalább 98-99 %, ami rendkívül jó aránynak mondható. A kockázatot bizonyos tényezők növelhetik: erős dohányzás, mértéktelen alkoholfogyasztás, cukorbetegség, nem megfelelő szájhigiene.

Milyen implantátumokat használnak az eljárás során?

Minden orvosi beavatkozásnál a felhasznált termékek minősége és kialakítása az egyik legfontosabb alapja az eljárás sikerességének. Kizárólag a saját szakterületükön piacvezető gyártók jól ismert és bevált termékeit és eszközeit használjuk.

Milyen tartósak a rögzített, illetve kivehető fogpótlások?

Az elkészített pótlások élettartama több tényezőtől is függ. Igen fontos az Ön közreműködése is, mivel a különböző fogpótlások alapos, rendszeres szájápolást igényelnek. Ezek módjáról fogorvosainktól kaphat információt bővebben, amikor Ön megkapja az új pótlását. Amennyiben már régebbi pótlása van és valamilyen kérdése merülne fel a tisztítását illetően, akkor is bizalommal forduljon hozzánk! Ezen kívül elengedhetetlen a rendszeres kontrollvizsgálat. Ezeket figyelembe véve a fogpótlások élettartama több 10 év is lehet.

Természetes hatású lesz a végleges fogpótlás?

Igen, hiszen fogorvosaink az Ön számára legideálisabb fogpótlást fogják ajánlani. A tervezés során teljes körűen tájékoztatjuk Önt a végleges fogpótlás megjelenéséről, színéről, formájáról, anyagáról.

Bejelentkezés, időpontfoglalás

Kérdése van? Időpontot szeretne egyeztetni?
Az online kapcsolatfelvétel révén közvetlenül és kényelmesen írhat nekünk!

Vissza Fel
 

 

×