HUENDEIT

Fogászati implantátum

A fogászati implantátum néhány hiányzó fog pótlására nyújt esztétikus, tartós megoldást, önálló elemként vagy kivehető fogpótlás alapjaként.

Számos emberrel előfordul élete során, hogy különböző okok - pl. baleset, betegség - miatt fogai egy részét véglegesen elveszíti. A fogorvosi implantátumok erre a problémára jelentenek korszerű megoldást. Fogászatunkon több neves gyártó kiváló minőségű titán implantátumaival dolgozunk.

Az implantátumok előnyei:

  • Tartós és biztonságos megoldást nyújtanak.
  • Természetes és előnyös megjelenést biztosítanak.
  • Visszaállítják, növelik a páciens komfortérzetet.

A fogorvosi implantátum valójában egy - az elveszített fog, vagy fogak helyére beültetett - műgyökér, melyre a későbbiek során fogorvosa az Ön elképzeléseinek és lehetőségeinek megfelelő fogpótlást készít. Az implantátumok a legtöbb esetben tiszta, ötvözetlen titánból készülnek, hiszen ezt az anyagot az élő szervezet teljes mértékben elfogadja, ugyanakkor különleges biológiai tulajdonságainak köszönhetően a csont képes összeépülni vele.

A szükséges fogorvosi és általános orvosi vizsgálatokat követően kezdődhet az implantációs fogpótlások tervezése. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a beavatkozás sikere nem csak rajtunk, hanem Önön is múlik: a szakmailag megfelelően felépített implantátumok csak abban az esetben tartósak, ha Ön megfelelő gondot fordít a szájhigiénére, valamint kerüli a túlzott alkohol- és drogfogyasztást, az erős dohányzást. A rendszeres fogorvosi kontroll szintén javasolt.

A tervezési szakaszban kollégáink egyeztetik Önnel, hogy hány darab implantátum beültetésére lenne szükség, a beültetés milyen költségekkel jár, és mennyi időt vesz igénybe. Ezt követően az implantátumok beültetése ambuláns módon, helyi érzéstelenítéssel történik rendelőnkben, majd a kb. 3-6 hónapos gyógyulási szakasz után következik a fogpótlás elkészítése, amely az adott szituációnak megfelelően többféle lehet: implantátumon rögzített, fix pótlás (korona vagy híd); részlegesen kivehető, ún. kombinált pótlás vagy 2-4 implantátummal elhorgonyzott teljes kivehető protézis.
Ez utóbbi megoldásnál fontos megemlíteni, hogy bár teljes kivehető protézisről van szó, teljesen más életminőséget biztosít, mint a hagyományos fogsorok. A protézis az implantátumokkal történt rögzítésnek köszönhetően viselés közben teljesen fix, stabil. Nem szükséges protézisragasztót használni, e nélkül is kiválóan lehet harapni vagy rágni vele. Mindössze a tisztítás végett szükséges kivenni a szájból.

A beültetés két nagy előnye, hogy a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül nyújt lehetőséget az elveszített fogak pótlására, ugyanakkor az implantátumok felszínén lévő mikropólusokba benőtt csontsejteknek köszönhetően - csontos összenövés - stabil rögzülést, a rágónyomás tartós, károsodásmentes elviselését teszi lehetővé hosszú távon is.

Az implantátum lehetőséget nyújt rögzített pótlás készítésére olyan esetekben is, amikor a rágófogak elvesztése miatt hagyományos fogorvosi módszerekkel csak részleges kivehető pótlás készítésére lenne mód. Teljes foghiány esetén az implantátumok pillérként többféle módon is felhasználhatók a fogpótlások rögzítésére, vagy megtámasztására. Szakmailag helyesen kivitelezett felépítményekkel, megfelelő szájápolással és rendszeres ellenőrzéssel az implantátumok egy életen át megtarthatóak.

 

Bejelentkezés, időpontfoglalás

Kérdése van? Időpontot szeretne egyeztetni?
Az online kapcsolatfelvétel révén közvetlenül és kényelmesen írhat nekünk!

Vissza Fel
 

 

×